Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Вільнянська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 05408869) був реорганізований і увійшов до складу Томашівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Звіт сільського голови

 

Звіт сільського голови перед громадою про проведену роботу за рік

У відповідності до вимог чинного законодавства України, а саме  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сьогодні  маю честь прозвітувати перед вами про свою роботу на посаді голови Вільнянської сільської ради впродовж річного терміну. Цей період був насиченим важливими подіями як місцевого, так і регіонального значення .

У своєму звіті  хочу відмітити позитивні сторони та здобутки, яких ми разом досягли  впродовж року,  обумовити позитивні напрямки  діяльності депутатського корпусу, виконавчого комітету, звичайно, намітити конкретні завдання для себе особисто, депутатів, членів виконкому, що сприятиме подальшому розвитку сіл Вільне та Юрівка.

Адже саме завдяки злагодженій роботі депутатського корпусу, виконавчої влади  впродовж звітного періоду ми  організували і провели 11 сесій сільської  ради, на яких роз­глянули понад 75 актуальних питань життєдіяльності територіальної громади сіл.  Також  важливими для депутатського корпусу, виконкому і життя сіл були бюджетні питання:  затвердження, внесення змін та уточнення сільського бюджету.

Ефективна робота будь-якого органу місцевого самоврядування базується на плідній роботі постійних комісій ради, та створених інших комісій. Протягом звітного періоду було проведено засідання комісії з питань земельних відносин, екології та благоустрою, комісії з питань бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку і найактивніше працювала комісія з питань освіти, культури, спорту, материнства й дитинства та соціального захисту. Дана комісія провела три засідання та чотири рейди у сімї, які опинились в складних життєвих обставинах, які ведуть асоціальний спосіб життя, чи в яких виховуються діти до одного року. В ході відвідування таких сімей було проведено виховні бесіди з матерями, які неналежним чином виконують материнські обов’язки, деяких було неодноразово викликано на засідання виконкому, де було доведено до відома про наслідки від невиконання обов’язків материнства.

Засідання виконкому проводяться раз на місяць, як це передбачено Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні». На засіданнях виконкому, як правило, розглядаємо питання виконавчого характеру: розпорядження голови Макарівської районної державної адміністрації, заслуховування звітів керівників установ на території сільської ради тощо.

Згідно з вимогами чинного законодавства України та особливостями нашої щоденної роботи діяльність сільської  ради тісно пов`язана з діяльністю вищестоящих  районних організацій,в тому числі з районною радою та  районною державною адміністрацією. Ми всі розуміємо, що лише в тісній співпраці  можемо досягти покращення соціально-економічного розвитку сіл. Відрадно, що непорозумінь між нами, районною радою та районною державною адміністрацією, іншими організаціями  не існує. Ми  спільно вирішуємо проблеми сьогодення.

Дуже приємно, що до вирішення наших проблем завжди долучаються підприємства, що працюють на території Вільнянської сільської ради, незважаючи на те, що поряд з тою фінансовою допомогою, направленою на вирішення нагальних питань, вони наповнюють наш сільський бюджет, сплачуючи податки. Я хочу подякувати всім підприємцям за допомогу.

Щорічно навесні є традиція проведення благоустрою населених пунктів. Ми дружно збиралися на толоки на кладовищі с. Вільне 4 рази для того, щоб трішки розчистити чагарники та пофарбувати паркани. Звичайно робота була пророблена велика, але хотілося б, щоб цими загально-сільськими проблемами переймалося більше людей. Тільки тоді ми зможемо досягти того до чого прагнемо. Надіюсь, що в наступному році ми ще дружніше зберемося і, на кінець, вичистимо кладовище від пророщих акацій та чагарників. В с. Юрівка, незважаючи на значно меншу кількість населення, було проведено лише одну толоку. Так як там люди зійшлися і за один день все прибрали. Наразі завершуємо встановлення паркану на кладовищі в с. Юрівка (поки, що дві сторони, але плануємо обгородити парканом всю територію кладовища). Також в ході проведення благоустрою було пофарбовано паркани в центрі села. Хочу подякувати всім, хто приймав участь та допомагав, адже за нас самих ніхто не зможе зробити своє село кращим.

    Останнім часом надзвичайно серйозно ставиться питання про обов’язковість дошкільної освіти, піднесення її ролі у виховному процесі. Предметом постійної турботи територіальних громад є дошкільне виховання і навчання. Наразі в нас стоїть проблема переведення ДНЗ «Ромашка» в приміщення Вільнянської ЗОШ. Це дасть змогу здешевити утримання дітей в цих закладах та можливість зберегти школу від реорганізації.  Але, враховуючи певні проблеми: як брак коштів влітку, так і велику соціальну напругу серед населення, ми не встигли реорганізувати школу в навчально-виховне об’єднання школа-дитячий садок до початку навчального року і плануємо це робити під час наступних літніх канікул.

Проблеми  освітян є першочерговими , адже в навчальних закладах  плекається майбутнє нашого краю. І все одно проблем є багато. Від готовності школи до прийняття учнів на перший урок 1 вересня і до забезпечення підручниками, інвентарем, та приладдям. Державою ще надто мало уваги приділяється фінансовому та матеріальному забезпеченню шкіл, адже коштів, які виділяються на освіту не вистачає ні на ремонти, ні на закупівлю обладнання. Ми, дякуючи підтримці наших підприємців, допомогли нашій школі підлоговою фарбою для проведення поточного ремонту та подарували шкільну дошку для першокласників.

Сільська рада підтримує ініціативи громади  у розвитку культури. Рівень аматорського мистецтва на належному рівні та майже до кожного свята проводяться тематичні виступи. Але, нажаль, приміщення будинку культури знаходиться в аварійному стані і з липня місяця 2016 року там не проводяться навіть дискотеки. В лютому 2016 року було прийняте рішення сесії про перепрофілювання будинку побут комбінату та переведення в це приміщення будинку культури. Наразі ми намагаємось робити там ремонт: замовили вікна та двері, плануємо замінити підлогу на бетонну з плитковим покриттям та встановити електроопалення. В даний час займаємось оформленням документів: виготовляємо технічний паспорт та будемо замовляти свідоцтво про право власності на територіальну громаду с. Вільне. І, знову ж, хочу  звернутися до небайдужих жителів села – давайте разом зробимо собі будинок культури, адже коштів, щоб платити комусь за роботу у нас немає. Надіюсь на розуміння та підтримку.

Також ми не залишаємо поза увагою і спорт. В цьому році для футбольної команди «Старт», за допомогою ПП «Альтернатива-Новий Дім», було виділено 2000 грн. для участі в районному чемпіонаті з футболу, де наша команда посідає п’яте  місце, та придбано комплект м’ячів та гетрів.

Також цього року за рахунок коштів Вільнянської сільської ради було відновлено вуличне освітлення по вул.. Миру та Свободи. Плануємо «засвітити» й іншу частину села.

Хотілось відмітити ще поточний ремонт адмінбудинку сільської ради. Протягом цього року ми поремонтували сходи та залу засідань за кошти сільської ради, а кабінет сільського голови за спонсорські кошти. Звичайно, приміщення сільської ради потребує капітального ремонту. В сільській раді немає опалення, але найближчим часом ми встановимо електробатареї в кабінетах за рахунок коштів сільського бюджету.

Ще хотілось зазначити такі дрібнички, але з великими враженнями. За рахунок коштів ПП «Альтернатива-Новий дім» було придбано новорічні подарунки для учнів школи та вихованців ДНЗ, перед Великодніми святами ми привітали одиноких пристарілих пасками та цукерками, до Дня Перемоги ми привітали всіх учасників війни продпакетами, до Дня захисту дітей ми організували розважальне свято для дітей з аніматорами та солодкий стіл, до Дня Незалежності було придбано солодкі подарунки всім маленьким учасникам урочистого заходу та виділено матеріальну допомогу в сумі 1000 грн. учаснику бойових дій Другої світової війни Логвинчуку М.І. до храмового свята с. Юрівка. Також хочу зазначити допомогу від ТОВ «Український сад»: допомога з тракторами при розгортанні смітників на кладовищах та дороги по вул.Дружби Народів, двічі проводився обкос трави в центрі села, організація польової кухні до Дня перемоги, виділено 1000 грн. для придбання тканини на пошиття костюмів для козаків та 5000 грн. для виготовлення  паркану на кладовищі в с.Юрівка. Виношу Вам щиру подяку від імені громади, депутатського корпусу, виконавчого комітету та від себе особисто.

На завершення хочу віддати данину пошани та поваги вам, шановні односельці, однодумцям та прихильникам, громадському активу наших сіл,  чия влучна думка та  цінні пропозиції щодня допомагають нам в роботі, усім тим, кому не байдужі і сьогоднішній, і завтрашній день  громади! Як керівник органу представницької влади, я твердо переконана у тому, що сільська рада ,виконавчий комітет як орган місцевого самоврядування на місці, мають бути рушійною силою усіх позитивних змін.

Попереду у нас безліч важливих справ,  але я не маю сумнівів, що будуть важливі перемоги і важливі здобутки. Вірю, що всеперемагаюча воля тих, хто нам довірив владу до злагоди, добра і порозуміння і надалі надихатиме нас усіх на добрі вчинки та корисні справи.

А зараз користуючись  нагодою хочу ще раз подякувати всім Вам, за підтримку та надіюсь на краще порозуміння в майбутньому.

 

 

Сільський голова                                                                                        І.М.Лагерчук

« повернутися до списку новин

rada.org.ua - портал місцевого самоврядування


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *